Detachering ds. H. Thon

Al enige tijd is de financiële situatie van onze gemeente moeilijk. Jaarlijks is er een tekort op de begroting en de jaarrekening. Het is nog wel enige tijd vol te houden, maar niemand heeft er belang bij, dat over enige jaren alle reserves op zijn en een eventuele vacature van de predikantsplaats niet meer opgevuld mag worden.

In overleg met het college van kerkrentmeesters en de kerkenraad is er voor gekozen om te zoeken naar de mogelijkheid om de werktijd van onze predikant gedeeltelijk anders in te vullen.

Na het vertrek van ds. Veen is er in Ter Apel (Regenboog) gezocht naar iemand die het pastoraat kan invullen.

Midden mei zijn de besprekingen hierover afgerond en zijn wij tot een akkoord gekomen. In eerste instantie voor een periode van 6 maanden voor 12 uur per week. Natuurlijk kan dit verlengd worden.

Nadere invulling moet nog geschieden en wij hopen dat het niet tot al te veel veranderingen in onze gemeente zal leiden. Natuurlijk zullen bepaalde taken door gemeenteleden moeten worden opgepakt. Wij hopen op aller medewerking.

Leuke dingen te vertellen?

Heeft u zelf informatie die van belang is voor de lezers en die bovenplaatselijk is, laat het ons weten...... Soms zijn er van die juweeltjes van berichten dat je zou wensen dat die ook in een bredere kring gelezen zouden mogen worden. Mail naar:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Website Raad van Kerken

Op deze website leest u doorlopend het laatste nieuws van de landelijke Raad van Kerken. Kijk daarom regelmatig op de website www.raadvankerken.nl.