Kerdiensten via kerkdienstgemist.nl

Per 1 november zijn wij overgegaan naar een andere streamingsdienst voor het live uitzenden van de kerkdiensten en het kerkdienstarchief. Dit is kerkdienstgemist.nl geworden.
Via de gebruikelijke knoppen ‘live uitzending‘ en ‘videoarchief’ op deze site, kan de dienst live worden bekeken resp. het archief worden bezocht.
Hierdoor zijn de wijzigingen minimaal gehouden.

Eventueel kan je ook kijken via: https://kerkdienstgemist.nl/stations/2533-PG-Valthe-en-Valthermond

Belangrijke mededelingen vanuit de kerkenraad

Corona epidemie


Aanvulling vanaf zondag 21 november:

We vragen uw aandacht voor de verscherpte corona maatregelen.

Draag mondkapje tijdens verplaatsing. Naast het desinfecteren van de handen en de ruimte tussen de zitplaatsen willen we u vragen de kerkzaal rij voor rij te verlaten, te beginnen met de rij rechts achteraan.Het gaat erop lijken dat deze beheersbaar wordt, daarom heeft de kerkenraad besloten om na 25 september het aanmelden voor de kerkdiensten af te schaffen.
Het houdt natuurlijk niet in dat we dan met elkaar niet meer voorzichtig zijn.
Daarom blijft het nodig om bij binnenkomst in het kerkgebouw de handen te desinfecteren en elkaar niet de hand te schudden. Al zouden we dat graag willen.
Bij het plaatsnemen in de kerk wordt verzocht om in ieder geval 1 stoel waar mogelijk 2 stoelen ruimte te laten tussen mensen die bij elkaar horen. Dus tussen echtparen, families en mensen die bij elkaar horen kunnen aaneen gesloten zitten maar dan in ieder geval 1 stoel vrijlaten voordat er een ander 'stel/gezin' plaatsneemt.
Ook het collecteren zal nog in de hal plaatsvinden en niet door het doorgeven van de collecte zakken. We willen niet de eventuele virussen op deze manier aan elkaar doorgeven.
En natuurlijk verzoeken we een ieder die klachten heeft en/of 'gewoon' moet hoesten of verkouden is thuis te blijven en de dienst via internet te volgen.
Laten we allemaal onze verantwoordelijkheid nemen voor onszelf en voor elkaar.
Wel hopen we het koffie drinken na de dienst zo gauw mogelijk weer op te pakken, maar daar later meer over.

Ontmoetingsavonden/Groothuisbezoeken
In onze gemeente was het de gewoonte om 'Ontmoetingsavonden' te organiseren en voor de mensen die dit graag wilden een 'Groothuisbezoek'.
Omdat we als kerkenraad toch de nodigde voorzichtigheid in acht willen nemen i.v.m. corona is besloten om dit jaar geen ontmoetingsavonden te organiseren omdat de groep dan wellicht te groot zou worden. Maar groothuisbezoeken die in principe in de Hoeksteen gehouden worden moet toch mogelijk zijn. De groep is dan kleiner en er is ruimte genoeg. Verdere informatie (over hoe en wat) vindt u in dit kerkblad via een artikel van ds. Thon.

Diensten voor de komende periode van:

Protestantse Gemeente Valthe en Valthermond
Protestantse Gemeente Nieuw-Weerdinge / Roswinkel

Ontvangen liturgie bij de diensten wordt opgeslagen onder het kopje 'liturgie'.

De aanwezigen in de kerkzaal tijdens de onderstaande diensten zullen zich houden aan de geldende regels van de RIVM.

De diensten zijn tot nader bericht alleen online te volgen. De diensten uit De Hoeksteen zijn te bekijken via de link elders op deze pagina.

De diensten uit Het Anker in Nieuw Weerdinge zijn tevolgen via: https://www.pgnwr.info/

De laatste (en het archief) van de gezamenlijke nieuwsbrief van de PG Nieuw Weerdinge Roswinkel en de PG Valthe Valthermond, zijn te vinden op: Nieuwsbrieven

Datum Aanvang Bijzonderheden Voorganger kerk
5-dec 10.00 2e advent ds. J. Mellema VV
12-dec 10.00 3e advent ds. A. van Elten NWR
19-dec 10.00 4e advent ds.H.W. Thon VV
24-dec 20.00 Kerstavond ds. A. van Elten NWR
25-dec 10.00 Kerst ds.H.W. Thon VV
26-dec 10.00   ds.H.W. Thon NWR
31-dec 19.30 Oudjaar Ds. A. van Elten VV
2-jan 10.00 Epifanie   NWR

Uitzendingen vanuit Valthermond (VV) zijn te zien via www.pgvv.nl. Tevens zijn ze ook achteraf te bekijken. De dienst staat online vanaf ongeveer een half uur na het einde van de dienst en zijn tot maximaal 1 maand te bekijken. Ze worden verwijderd in verband met rechten van videoclips en capaciteit van de server. Op tijdige aanvraag is een kopie van de kerkdienst verkrijgbaar.

Uitzending vanuit Nieuw Weerdinge en Roswinkel (NWR) zijn te zien en te beluisteren via www.pgnwr.info

Uitzending vanuit Ter Apel (TA) zijn te beluisteren via https://pgterapel.nl/kerkdiensten

Door omstandigheden kan de situatie veranderen, dus houd de website in de gaten.

 

Leuke dingen te vertellen?

Heeft u zelf informatie die van belang is voor de lezers en die bovenplaatselijk is, laat het ons weten...... Soms zijn er van die juweeltjes van berichten dat je zou wensen dat die ook in een bredere kring gelezen zouden mogen worden. Mail naar:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Website Raad van Kerken

Op deze website leest u doorlopend het laatste nieuws van de landelijke Raad van Kerken. Kijk daarom regelmatig op de website www.raadvankerken.nl.