Christelijke gemengde zangvereniging "Samen op weg"

Ruim 4 jaar geleden, op 3 januari 2013, zijn de Christelijke Gemengde Zangvereniging “Bethelkoor”uit Valthermond (opgericht in het jaar 1969) en het Christelijk Gemengd Zangkoor “Gloria Patri” uit Nieuw Weerdinge (opgericht in het jaar 1963) gefuseerd en verder gegaan als de Christelijk Gemengde Zangvereniging “Samen op weg”. Een fusie van twee gemengde koren tot een nieuw koor, waarbij ook nieuwe leden van andere plaatsen zich thuis voelden en aansloten.

foto 1 samen op weg

In de eerste jaren is er gewerkt aan de integratie en verbondenheid binnen het koor. Het maken van een z.g. WIE IS WIE overzicht met kleurenpasfoto van de leden heeft hiertoe veel bijgedragen. Al vrij snel kende iedereen de namen en gezichten van alle koorleden. 

De kleding van de koorleden, tijdens optredens , is zwart. De mannen dragen een smoking en een bordeaux rode das op een wit overhemd. De dames dragen naar keus een zwarte rok of broek met zwarte bovenkleding, met een bordeaux rode shawl.

Het koor verzorgd gemiddeld ca. 10 optredens per jaar. We zingen een diversiteit aan liederen, met doorgaans een christelijke achtergrond. Naast optredens in eigen kerk, worden we gevraagd voor optredens  tijdens een dienst in andere kerken en ouderen-tehuizen. In het jaar 2016 is door het koor met medewerking van solisten de Marcus-Passie uitgevoerd. Ca. 500 bezoekers mochten we tijdens 3 optredens verwelkomen. Een groot succes dankzij de inzet van alle leden en betrokkenen. Ook voor het komend jaar staan er diverse optredens op het programma.

Om zo optimaal mogelijk te kunnen repeteren, is er een nieuwe piano aangeschaft, een onmisbaar onderdeel voor het instuderen van de liederen. Verder zijn een 10 tal sta banken vervaardigd, te gebruiken tijdens optreden. Hierdoor kunnen alle leden de dirigent beter zien, hetgeen bevordelijk is voor een goede en juiste zang. Het koor bestond op 1 januari 2017 uit 21 sopranen, 18 alten, 12 renoren en 7 bassen, totaal dus 58 leden.

foto 3 samen op weg

Na het plotseling overlijden van dirigent Jan van Oosten, op 5 juli 2016, heeft de pianist van het koor, dhr. Gert Vissering die tevens dirigent is, de leiding overgenomen. Onder zijn bezielende leiding wordt er wekelijks geoefend op dinsdagavond van 19.30 tot 21.30 uur in de Hoeksteen te Valthermond.

 

Hoewel het koor uit tamelijk veel leden bestaat, zijn nieuwe leden uiteraard altijd welkom. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de voorzitter van het koor, dhr. Tj. Smith, tel.nr. 0591-512574 of 06-23969022.

foto 2 samen opweg