Belangrijke mededelingen vanuit de kerkenraad

Corona epidemie
Het gaat erop lijken dat deze beheersbaar wordt, daarom heeft de kerkenraad besloten om na 25 september het aanmelden voor de kerkdiensten af te schaffen.
Het houdt natuurlijk niet in dat we dan met elkaar niet meer voorzichtig zijn.
Daarom blijft het nodig om bij binnenkomst in het kerkgebouw de handen te desinfecteren en elkaar niet de hand te schudden. Al zouden we dat graag willen.
Bij het plaatsnemen in de kerk wordt verzocht om in ieder geval 1 stoel waar mogelijk 2 stoelen ruimte te laten tussen mensen die bij elkaar horen. Dus tussen echtparen, families en mensen die bij elkaar horen kunnen aaneen gesloten zitten maar dan in ieder geval 1 stoel vrijlaten voordat er een ander 'stel/gezin' plaatsneemt.
Ook het collecteren zal nog in de hal plaatsvinden en niet door het doorgeven van de collecte zakken. We willen niet de eventuele virussen op deze manier aan elkaar doorgeven.
En natuurlijk verzoeken we een ieder die klachten heeft en/of 'gewoon' moet hoesten of verkouden is thuis te blijven en de dienst via internet te volgen.
Laten we allemaal onze verantwoordelijkheid nemen voor onszelf en voor elkaar.
Wel hopen we het koffie drinken na de dienst zo gauw mogelijk weer op te pakken, maar daar later meer over.

Ontmoetingsavonden/Groothuisbezoeken
In onze gemeente was het de gewoonte om 'Ontmoetingsavonden' te organiseren en voor de mensen die dit graag wilden een 'Groothuisbezoek'.
Omdat we als kerkenraad toch de nodigde voorzichtigheid in acht willen nemen i.v.m. corona is besloten om dit jaar geen ontmoetingsavonden te organiseren omdat de groep dan wellicht te groot zou worden. Maar groothuisbezoeken die in principe in de Hoeksteen gehouden worden moet toch mogelijk zijn. De groep is dan kleiner en er is ruimte genoeg. Verdere informatie (over hoe en wat) vindt u in dit kerkblad via een artikel van ds. Thon.

De afscheidsdienst van de Bethel kerk
Die is gepland voor 24 oktober om 14.30 uur natuurlijk in de Bethel kerk. Ds. Thon hoopt dan voor te gaan en Herman Boerman heeft toegezegd het orgel te willen bespelen.
Het kan natuurlijk (helaas) niet zo zijn dat de hele kerk propvol komt te zitten, daarom is het nodig dat de mensen die deze dienst bij willen wonen zich hiervoor aanmelden.
Het aanmelden kan bij de scriba het liefst via internet (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ) maar als u geen internet heeft mag het ook telefonisch (0599 662204)
Allerlei ideeën of (lied)suggesties voor deze dienst zijn heel welkom bij ds. Thon, zijn e-mail adres en/of telefoonnummer staan voor in het kerkblad.